Ana Sayfa / Albümler

Albümler

1967 yılında Bilecik’te doğdu. Müziğe 6 yaşında dedesi Kemani Ahmet Akça ile başladı. 1984 – 1988 yılları arasında I.Ü. Devlet Konservatuarı’nda Türk Müziği eğitimi aldı. Aynı dönemde üniversite korosuna devam etti. 1990 yılında Bursa’da ilki gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği Ipek Ses Yarışmasında baylar birincisi seçilerek “Ipek Ses Kralı” oldu.

1991 yılında kurulan Kültür Bakanlığı Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’na ses sanatçısı olarak atandı. Koronun ilk yıllarında Sanat Kurulu Üyeliğinde bulundu. Periyodik ve turne konserlerinde solist olarak görev aldı.

Mehmet Akça 1994 yılından itibaren Kültür Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda hizmet verdi. Burada da koronun konserlerinde solist olarak sahne aldı. Bu dönemde beste çalışmalarına başladı. Halen sanatçının bestelenmiş 30 eseri bulunmaktadır.

Ayrıca Moral FM’de Türk Müziği programı yapmaktadır. Akça, 2003 yılı başında bir süredir üzerinde çalıştığı “Dede Efendi Kolleksiyonu” kapsamında, Bakanlıkça, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu’nda görevlendirilmiştir. Sanatçının “Bestegül”, “Hazine” ve “Mevlevi Sesler” isimli üç albümü bulunmakta.

Mevlana´nın 800.Doğum Yıl dönümü Münasebetiyle Dede Efendi’nin Mevlevi Ayini Şerifleri Hazreti Mevlana´nın dünyaya ışık saçan eseri Mesnevi, “Dinle bu neyi” mısrası ile başlar.Musiki, Mevlevilikte başından beri özel bir yere sahiptir. İstanbul dışındaki tekkelerde Cuma namazından sonra gerçekleştirilen Mevlevi Ayini, yalnızca İstanbul´da beş Mevlevi Dergahında haftanın her günü düzenlenirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. elinizdeki bu albümle ilk kez İsmail Dede Efendi´ye ait sekiz Mevlevi Ayini´nin bir arada yayımlanmasını sağlamıştır. Albümün içerisinde; Ferehfeza Mevlevi Ayini, Hüzzam Mevlevi Ayini, Neva Mevlevi Ayini, Saba Buselik Mevlevi Ayini, Şevk-ü Tarab Mevlevi Ayini, Saba Mevlevi Ayini, Bestenigar Mevlevi Ayini, Enstrümental Mevlevi Ayini olmak üzere sekiz adet CD bulunmaktadır. Solist : Mehmet Akça Enstrümanlar :Dede Efendi Türk Müziği Topluluğu …

Bundan önceki süreçte BestegülHazine ve Mevlevi Sesler gibi başarılı albümlere imza atan sanatçı Mehmet Akça, Aziz Üstad’a En Derin Sevgimizle adlı albümüyle bir kez daha müzik âlemine merhaba diyor.

Mehmet Akça bu albümüyle de bir ilke imza atıyor.

Asrımızın büyük mütefekkirlerinden Bediüzzaman Said Nursi ve yakın talebelerinin şiirlerinden yola koyulan sanatçı, yapmış olduğu coşku dolu bestelerle bizleri Risale-i Nurların içerisinde müzikal bir geziye çıkarıyor.

Eddai, Ey Nefsim Kalbim Ağla, Bırak Biçare Feryadı gibi nur kokan söz ve melodi buğusuyla başlayan bu gezi, yine risalelerde yerini bulan Niyazi Mısri’den Habersiz adlı eserle sürüyor.

Ardından yıllar boyu dillere pelesenk olan Ali Oktay’ın doyumsuz bestesi Aziz Üstadım geliyor. Burada bu bestenin söz yazarı Eyüp Otman’ı unutmak ne mümkün.

 Yolculuk bu aşamada zirvelere, yani Çam Dağı’na kadar uzanıyor… Zirvelerdeyken Van Kalesi bizi adeta kendine çağırıyor…

İç âlemimizin de kıpır kıpır olduğu böylesi tepe noktalarda Güzel Oku, Yıldızname ve Leylaadlı bestelerin terennümleriyle sükunu yakalamaya çalışıyoruz. Buralarda bizlere Hasan Feyzi Yüregil, Hilmi Doğan, Mehmet Emin Birinci gibi nur insanlar mihmandarlık ediyor.

Bu yürek yakan gezinin sonuna yaklaşırken o büyük Üstada bir kez daha Asrımıza Hoş geldin diyoruz hep birlikte…

Sükûn demiştik ya biraz önce. İşte onu İhsan Atasoy bizlere Ayrılık Şiiri’ni kadife sesiyle yorumlayarak yaşatıyor.

Bu nurlu müzik yolculuğunu asrın bedisini Bir Üstad Tanıyorum şiiriyle bizlere sunan Mehmet Emin Birinci’nin feryadını, Yemliha Görür’ün sesi ve soluğuyla noktalıyoruz. Moral Prodüksiyon olarak kendi sahasında bir ilk olan bu çalışmayı Tüm müzik camiasına, üretkenlik adına bir katkı sağlaması temennisiyle ve saygılarımızla sunuyoruz.

Watch Dragon ball super